Vackert beläget i sjukhusparken ligger vad som en gång var överläkarens hem, som idag är hem åt alla Umeås studenter.

Huset stod färdigt samtidigt som det nya lasarettet gjorde 1907 och byggdes speciellt för överläkaren. Mycket av det gamla, så som ekparketten i stora salen, dörrar och golvlister runt om i hela huset, finns bevarat. Men framförallt så finns den rustika och genuina atmosfären kvar i huset som alldeles självklart har en helt unik karaktär och själ.

1994 renoverades huset och gjordes om till kårhus. Sedan dess har Umeå medicinska studentkår funnits i huset. På övervåningen bodde från början intendenterna för organisationen, men numer finns istället kansli och kontor för såväl kår som kårhuset. På undervåningen finns idag; festsal, pub och dansgolv. Huset används flitigt till studentsittningar, EPP (EfterPlugget Pub), kafé, pluggstuga eller något helt annat, beroende på hur efterfrågan ser ut.

Kårhuset drivs som en icke vinstdrivande organisation och all vår personal arbetar ideellt i utbyte mot umgänge och värdefulla erfarenheter.

Många studenter har genom åren tillbringat sin tid inom dessa väggar och kommer från hela landets (och världens) hörn för att knyta kontakter och träffa nya vänner. Så kom även du och besök oss! Vi är öppna för alla kåranslutna studenter vid Umeå Universitet samt SLU!